Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Bodegas Resalte Peña Real Reserva 2012 Forstør

Bodegas Resalte Peña Real Reserva 2012

Ny

Farven er flot dyb rød kirsebærfarvet, klar og fyldig. Duften er en palette af kaffe, mørk chokolade, cedertræ og med et hint af mineralske toner. En elegant smag med lidt søde eftertoner, en lang og fløjlsblød eftersmag.

Det anbefales at den serveres ved 18° - 20°C.
Vinen går helt fantastisk til steg(okse/lam), gryderetter, vildt og tunge modne oste.


Flere detaljer

267 Varer

189,00 kr

Mængderabat

AntalRabatDu sparer
6 70,00 kr Op til 420,00 kr

Yderligere information


Denne reserva er produceret på 100% Tempranillo. Vinen gæres på ståltanke og forbliver deri i 6 måneder. Derefter lagres vinen18 måneder på 50% franske og 50% amerikanske egefade. Når vinen er færdig med at ligge på træfade, lægges den til slut 2 måneder på flaske for at få aromaen til og fremstå perfekt.

Om Bodegas Resalte
Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet ”Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto.
På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.
Bodegas Resalte er et nyere vinhus omgivet af 80 hektarer marker beliggende på nøje udvalgte placeringer. Familien Tapias byggede bodegaen i 1998 og udstyrede den med alt i moderne vinifiktationsudstyr. Familien var allerede i branchen, men før beslutningen om at producere vinen selv, solgte de deres druer til andre vinerier. Den allerførste årgang og vin var Resalte Crianza 2000.
Resaltes logo er taget fra det berømte slot i byen Peñafiel, hvor Resalte har til huse. Peñafiel er en by i Valladolid-provinsen i den selvstyrende region, Castilla y León. Udover det historiske slot er byen kendt for sit middelalderlige torv, Plaza del Coso, der hvert år i august anvendes til tyrefægtning. Rundt om hele pladsen ligger private hjem alle med vinduer og balkoner ud mod den flotte plads. Og vil man gerne have godt udsyn, betyder en flere hundrede år gammel lov, at selv de private hjems balkoner og vinduer i disse dage udbydes til højstbydende!
Under og omkring byen er der masser af udgravede underjordiske huler, der traditionelt er blevet brugt til at producere og lagre vinene. Her kan holdes en konstant temperatur og især op ad bjerget mod det gamle slot, ses de gamle murede skorstene stikke op fra jorden. Her igennem lukkedes den C02 ud, som blev dannet under gæringen.
Selv om Resaltes historie er kort, så er listen af præmierede vine allerede lang. Den seriøse tilgang til både arbejdet i marken og vineriet giver fantastiske kvaliteter til endnu rimeligere priser. Vi er ikke i tvivl om, at om blot få år så er topvinene fra dette up coming-vinhus i Ribera del Duero i et helt andet leje. Ansvaret for produktionen af Resaltes vine ligger hos wine maker, Enrique Andrades, der en ung og ”up coming” ønolog i Ribera del Duero.
Vin – produktion
Somrene er varme og vintrene iskolde og tørre. Samme mønster gælder for de daglige temperaturer; varmt om dagen, koldt om natten. Perfekt for især aromaerne i vinene.
Inden høsten finder den såkaldte ”veraison” sted. Det er på det tidspunkt, hvor druerne ikke længere gror sig større men i stedet bruger kræfterne på at skifte farve fra grøn til lilla. Det indleder samtidig nedtællingen til høsten. Især på de yngre marker udtyndes der i klaserne for at minimere udbyttet og optimere kvaliteten.
At høste på det helt rigtige tidspunkt er altafgørende. Hos Resalte starter høsten præcist den dag, hvor druerne viser deres fulde potentiale. Ud over de kemiske analyser, smager ønolog Enrique Andrades også på druerne. Daglige målinger og smagning af druerne på Resaltes forskellige parceller giver det tekniske team de oplysninger, der skal afgøre hvornår høsten skal begynde.
Der bliver kun høstet manuelt og i små 15 kg kasser. Dagene i Duero-dalen kan være meget varme, så derfor skal druerne hurtigst muligt til vineriet. Fra de fjerntliggende marker bliver vinen kørt til vinhuset i kølebiler.
Når druerne ankommer til bodegaen begynder selve vinifikationen. Her skiller Resalte sig ud fra mange andre producenter. Ved hjælp af kun tyngdekraften minimeres brugen af pumper. Det giver både en blidere behandling af druer og most samt mindsker risikoen for oxidation. For Resalte er denne metode blot en naturlig udvidelse af de principper og det engagement, der bliver lagt i produktionen af deres vine.
Når druerne er lagt på transportbåndet, kontrolleres de manuelt og afstilkes inden de falder ned i ”OVI-tanken”, som er en rustfri ståltank med plads til 3 tons druer. Ståltanken er, ved hjælp af tøris (CO2), helt iltfri. Herfra løftes OVI-tanken henover de store ståltanke hvor gæringen finder sted. Druerne lukkes ud af bunden på tanken. Hver tank indeholder kun druer fra en enkelt parcel/lot. For Resalte er det vigtigt, at hver lot får mulighed for at udvikle sine karakteristika under gæringen.
Hos Resalte får vinene en lang maceration (udblødning) på ca. 25 dage med daglige ”pump-overs”. Efter endt vinifikation kommes vinene på egetræsfade. Mere end 1500 fade ligger der i de temperatur- og fugtighedskontrollerede lagre hos Bodegas Resalte. Ca. 70% er franske og 30% er amerikanske. Alle er fra de bedste ”coopers” og de fornyes hvert 3-4 år.
Selv aftapningen foregår også under den absolut skarpeste kontrol. Flaskerne bliver omhyggeligt vasket og fyldt med nitrogen for at undgå iltning under aftapningen. Endelig bliver propperne, under vakuum, sat i. Det sikrer, at der ikke er overtryk imellem kork og vin (kan være et problem ved temperatur udsving ved transport / opbevaring).