• Fri fragt Erhverv fra 499,-
  • Fri fragt Privat fra 599,-
  • 100 % Tilfredshedsgaranti
  • Brug for vejledning eller hjælp? 21 78 37 40
  • Åbent i Butik Tor & Fre: 13-17

Opdag de bedste grillvine

oprettet d.

Opdag de bedste grillvine

Grillen er tændt. Duften af brændt kul breder sig. De barbecuemarinerede spyd bliver lagt på den varme grill. Salaten kommer på bordet. Vinen lukkes op, og du nyder hver en slurk. Vin og grillmad er en sikker vinder. Men skal du servere rosévin, hvidvin eller rødvin, når du griller på terrassen? Det er et spørgsmål, de fleste danskere stiller sig hver sommeren. Læs med i guiden her, og find ud af hvilke vine til grill, der er de bedste. 

Vine til grill: krydret grillmad og barbecue 

Jo mere snasket, des bedre. Grillmad skal være godt krydret eller marineret i en rigtig god barbecuesauce. Det gør bare noget ekstragodt for kødet, når det kommer på grillen.

Til disse krydrede og lidt snaskede grillretter handler det om at vælge en vin med den samme intensitet, som kødet har. En rødvin på druen Tempranillo fra Spanien er med sine lange og fyldige eftersmag et perfekt valg. 

Har du brugt barbecuemarinade, kan du gå med vine som en Zinfandel rødvin eller en god Shiraz. De er oplagte til dine spareribs, da vinenes sødme, frugtighed og power matcher den sødlige marinade særdeles godt. 

Vælg de bedste vine til grillede grøntsager 

Grønt skal det være. Du kan sagtens grille vegetarisk eller bare grille grøntsager på grillen som tilbehør til dit kød. Hertil hører en god vin naturligvis også. Både hvidvin og rosévin er gode til grøntsager fra grillen. Vælg f.eks. en frisk og sprød hvidvin af druen Sauvignon Blanc eller Pinot Blanc til dine grillede asparges. 

Vores bud på grillvine til bøffen

En god steak. En saftig bøf. Du kommer ikke igennem grillsæsonen uden at servere en smagfuld grillbøf. Er kødet magert, skal rødvinen dertil ikke være for kraftig – det kunne være en Pinot Noir. Har bøffen er mere markant fedtmarmorering, skal der mere syre og tanniner til at rense munden. Fadlagerede rødvine som en italiensk Barolo eller en fransk Cabernet fra Bordeaux er perfekte. 

Glem ikke vinen til grillpølsen 

Selvom du serverer noget så simpelt som en grillpølse, behøver du ikke pakke vinglassene væk. Du kan sagtens drikke andet end øl til din grillpølse. Den vin du drikker til pølsen, skal blandt andet opveje sødmen fra dyppelsen. Det klarer vine på druer som Syrah, Rhône eller Pinot Noir. Disse er med deres frugtige og krydrede aromaer gode grillvine til sommerens delikate grillpølser. 

Grillet fisk og hvidvin er et match made in heaven

Ingen sommergril uden et stykke grillet laks eller en anden smagfuld fisk. Det er en skøn spise sammen med frisk og sprød salat. Vinen kan du naturligvis ikke undvære. Den grillede fisk komplementeres godt af hvidvine med lidt fedme i smagen. Det kunne være en fransk Chardonnay eller en Riesling

Den fede fisk kan med fordel også kombineres med en intens rosévin eller en rødvin med lavt tanninindhold; som Sangiovese, Pinot Noir eller spanske Rioja vine. 

Serverer du en hvid fisk, bør den nydes med en mere elegant og mineralsk hvidvin som en hvid Chablis fra Bourgogne i Frankrig.