• Fri fragt Erhverv fra 499,-
  • Fri fragt Privat fra 599,-
  • 100 % Tilfredshedsgaranti
  • Brug for vejledning eller hjælp? 21 78 37 40
  • Åbent i Butik Tor & Fre: 13-17

Rødvin til tapas

oprettet d.

Rødvin til tapas

Rødvin til tapas

To glas på et bord. Ost, chorizo og et væld af andre spanske delikatesser.

Tapas er et populært koncept, der har taget danskerne med storm. Du finder tapasmenuer over alt og måske har du endda prøvet at sammensætte din egen tapas. Det svære valg er ikke at finde de små og delikate retter – men at finde den perfekte vin at servere dertil.

Rødvin er en populær tapasvin. Det er ikke den eneste vin, du kan drikke til tapas. Men det er den, vi vil fortælle dig mere om i dag. Hvorfor den går så godt til tapas. Hvilke druer du skal vælge, og hvor rødvinen skal komme fra.

Sådan vælger du en god rødvin til din tapasmenu

Rødvin er et glimrende valg, når det kommer til tapas. Men du kan let komme til at føle dig helt forvirret, som hvis stod du på et spansk marked og ledte efter den helt perfekte sombrero – der er utallige varianter.

Træder du ind i rødvins junglen, finder du de perfekte vine, hvis du blot husker én ting. Rødvinen til tapas skal være let og frugtig. For kun sådan undgår du, at den overdøver smagene fra maden. Tapas består af flere stærke smagsvarianter som oste og chorizo. Rødvinen må ikke drukne disse. Har vinen gode smagsnoter af bær eller bitre aromaer, går den særdeles godt til de salte elementer, der findes i en tapas.

Italienske såvel som spanske vine er glimrende valg af rødvin til din tapas.

Italiensk rødvin er som skabt til tapas

Danskerne har en forkærlighed for italienske vine. Det er med god grund. Så selvom det ikke er de mest oplagte vine til tapas, har vi samlet et par anbefalinger til dig, der kun åbner rødvine fra de italienske vinmarker.

Nogle af de mest frugtige, Italienske vine er fremstillet på druen Sangiovese, som primært dyrkes i Toscana. Disse rødvine har ofte en frugtig karakter med noter af blomster og sure kirsebær, men kan også have strejf af krydderier.

Bevæger du dig lidt længere syd på, helt ned til Italiens støvlehæl, finder du vinområdet Puglia. En Negroamaro fra Puglia kan på trods af sine mere bitre smagsnuancer være et ideelt valg til tapasmenuen. Denne vin er god til modne oste og anden mad, der matcher en kraftfuld vin. Den har duftnoter er bær som brombær og kirsebær, en god fylde og en mørk farve.

Prøv rødvin fra Spanien til tapas

Tapas er en spansk delikatesse – så hvorfor ikke nyde en spansk rødvin til din tapasmenu? Der findes et væld af perfekte matches, når det kommer til spansk rødvin og tapas.

Tempranillo druen er dén, du typisk falder over, når der bliver serveret rødvin til tapas. Denne spanske drue er kendt for sin alsidige smag og dens tendens til at fremhæve smagene fra rettens ingredienser – en perfekt egenskab, når du nyder en dejlig tapas.

Andre spanske vine der matcher en klassisk tapas, er rødvine fra Rioja, der er kraftige og bløde, eller vine fra Ribera del Duero, der er mere afbalancerede.