Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Nyhedsbrev

Følg os på Facebook

Cava

Cava er en mousserende vin, der primært produceres i Catalonien. Den lækre, spanske og mousserende Cava vine er Spaniens svar på en Champagne. Dog er Cava oftest billigere end Champagne. Cava er som oftest baseret på enten hvid- eller rosévin. Den hvide Cava er generelt mere tør, mens Cava rosé er en smule mere sødlig. De mest gængse druer, som anvendes til Cava produktion er Parellada, Macabeu og Xarel·lo.
 
95 procent af al Cava produceres i Penedès, som ligger mindre end en times kørsel syd for Barcelona. Penedès er arealmæssigt en af ​​de største vindistrikter i Europa, og det dækker over bjergrige områder, lavland og vinmarker, der ligger helt ud til Middelhavet. Distrikterne er meget smukke og velbesøgte af turister fra hele verden, som vil opleve Spaniens billedskønne natur og fantastiske vine. Det var i Penedés at den første flaske Cava blev fremstillet i 1872 af Josep Raventós. Han prøvede at efterligne den franske Champagne, og kaldte den sågar også for ’’Champaña’’. Hans efterligner havde dog ikke stor succes. Til hans held, blev en stor del af Champagnedistriktet dog ramt af en ødelæggende vinlus, og dette gjorde, at vinen pludselig fik stor succes. I 1970 valgte man at erstatte navnet ’’Champaña’’ med ’’Cava’’, som er det catalanske ord for vinkælder.
Viser 1 - 1 af 1 resultat
  • Vis her
    99,00 kr v/6 stk
    135,00 kr v/1 stk

    Lys farve med et grønt strejf, meget aromatisk, frugtagtig og intens i smagen og med fine langvarige bobler. Velegnet som aperitif, men også god i selskab med fisk/skaldyr, charcuteri og krydret mad.

    99,00 kr v/6 stk
    135,00 kr v/1 stk
    På lager
Viser 1 - 1 af 1 resultat